Monipuolinen Kamarikuoro Näsi houkutteli Julia Laineman Tampereelle

14.11.2022

Kamarikuoro Näsin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu kuoronjohtaja ja musiikkipedagogi Julia Lainema Helsingistä. Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa 2023.
– Kamarikuoro Näsin sointi on upea ja laulajilla on motivoitunut ote tekemiseen. Tämä avaa mahdollisuudet monipuolisen ohjelmiston esittämiseen. Haluan tarjota kuorolle sopivasti haastetta mielenkiintoisen ohjelmiston parissa ja kuulijoille ajatuksia herättäviä, elämyksellisiä konserttikokemuksia, Lainema luonnehtii tulevaa yhteistyötä.

 

Näsin kevätkauden ja TAMK-yhteistyön suunnittelu on jo käynnistynyt.

– Kevään ohjelmistossa tulee olemaan paljon inspiroivaa musiikkia eri aikakausilta ja mantereilta. On mahtava päästä työstämään teoksia Näsin kanssa tammikuussa, Julia Lainema kertoo.
Lainema on Kamarikuoro Näsin lisäksi Helsingin seudulla toimivien Ahjo Ensemblen, Lempikuoron ja Kaari-ensemblen taiteellinen johtaja. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kuoronjohdon (2022) ja musiikkikasvatuksen (2016) koulutusohjelmista. Lainema on perehtynyt erityisesti naissäveltäjien kuorotuotantoon ja kirjoittaa blogisarjaa Kuoromusiikin säveltävät naiset. Kuoronjohtajan töiden lisäksi hän sovittaa ja säveltää kuoromusiikkia.

TAMKin oopperaproduktio Suor Angelica käynnistää kuoron kevätkauden

Tärkeä osa Kamarikuoro Näsin toimintaa on osallistuminen TAMKin musiikin koulutusohjelmaan ja Tampereen konservatorion opetukseen. Tammikuussa 2023 Näsi on mukana TAMKin suurproduktiossa, Giacomo Puccinin oopperassa Suor Angelica, jonka ensi-ilta on 14.1. Tampereen tuomiokirkossa. Oopperan johtaa kapellimestari Jukka Iisakkila, teoksen ohjaa Sanna Majanlahti ja orkesterina toimii TAMK Sinfonia.

Näsi toimii TAMKin kuoronjohdon tutkintojen instrumenttina, ja yhteistyö jatkuu myös tulevalla kevätkaudella. Vuoden 2022 yhteistyö huipentuu Kaikkien aikojen joulukonserttiin Tampereen tuomiokirkossa marraskuun lopussa. Lokakuussa 2022 Näsi esiintyi Tampereen Aleksanterin kirkossa yhdessä ammattilaiskuoro Tampere Cappellan kanssa Jani Laaksosen meriaiheisessa A-tutkintokonsertissa, jossa kuultiin muun muassa Ulf Långbackan palkittu sävellys Havsmusik, Jaakko Mäntyjärven Estonia-laivan uppoamista käsitteleviin latinankielisiin uutisteksteihin sävelletty Canticum Calamitatis Maritimae sekä Michael Tippettin vuonna 2002 uudelleen löydetty teos Over the Sea to Skye.

Lue lisää oopperaproduktio Suor Angelicasta TAMKin sivuilta

https://sites.tuni.fi/tamkmusiikki/uutinen/tammikuussa-ensi-iltaan-puccinin-suor-angelica-nain-tuotanto-rakentuu/

 

 

Takaisin etusivulle